Halvorstorps IS

Referat

Onödig förlust i avslutande DM-matchen!

JK10 IF A - Halvorstorps IS A 1-2 (1-2)
Det blev tyvärr inget avancemang för herrana i DM. En poäng hade räckt för avancemang men det blev tyvärr en förlust med 2-1 mot Halvorstorps IS efter en ganska rafflande match, åtminstone under andra halvlek. Halvorstorpdeltog i fjol höstas likt JK10 i kvalespelet till femman. Skillnaden var att Halvorstorp lyckades ta sig upp efter en rafflande avslutningsmatch där man kvitterade på övertid i den avslutande kvalmatchen.
Dagen match blev en ganska dramatisk tillställning även om skönspelet ganske inte präglade denna match nåt nämnvärt.
Efter en ganska jämn första halvlek så var HIS i ledning med 2-1 efter att vi drabbats av ett olyckligt självmål redan i den 8:e minuten. I den 21:a minuten så kom 2-0 efter att vi låtit en Halvorstorpsspelare lite väl enkelt fått tråckla sig fram till ett skottläge.
JK10 jobbade sig in i matchen ju längre matchen led och skapade en del lägen men bollen ville inte riktigt in. Men i minut 40 så kom den ganska logiska reduceringen till 2-1 när Tony Berntsson får ett läge och avslutar säkert.
I den andra halvleken så var det JK10 som inledde starkt. Vi tryckte ner Halvortstorp och gästerna hade det riktigt tufft under den första halvan av andra halvleken. Den avslutande halvan av andra halvlek så byttes det en hel del chanser. JK10 var det lag som kanske förse spelet och tryckte ner Halvorstorps IS men gästerna kontrade vasst. Det förblev mållöst i den andra halvlekenmen vi var millimetrar från att ta oss vidare i DM.
I matchen sista sekunder så får Tony Berntsson öppet läge framför HIS-målet men gästernas keeper gjorde en makalös räddning på mållinjen och domaren blåste av matchen strax efter och det blev Halvorstorp som knep första platsen i gruppen.
Snöpligt givetvis men summeringen blir ändå att vi skall vara nöjda med DM-spelet totalt sett. Idag gör vi en bra match även om spelet inte blev som vi önskat. Vi gav HIS en rejäl kamp och vi gratulerar givetvis Halvorstorps IS till avancemanget.
I DM-spelet så gör vi ändå ett par riktigt bra matcher och även den inledande träningsmatchen mot Vedum var spelmässigt ganska bra även om vi inte fick resultatet med oss. Nu går träningsmatchandet igång och vi ser med tillförsikt fram emot kommande matcher innan serien drar igång.

Daniel Carlsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng