15:00

Jung/Kvänum 10 IF

Referat

SERIESEGER!!!

Det blev en serieseger till slut och det känns så jäkla gött och välförtjänt. Men det blev trots allt lite dramatiskt på slutet då Tråvad/Larv öste på rejält mot ett sargat Järpås. Det skiljde dock 4 mål till slut så det kändes ändå som vi hade koll på läget. Men ändå så jäkla gött att vinna denna serie.
Ja det har nu gått några dagar sen det stora firandet då JK10 säkrade serieserien. Visst känns det riktigt gött att få spela division fem igen.
Det har ju varit en väldigt speciell säsong i år. Det blev en riktigt lååång försäsong, klart jämförbar med bandyns. Att sedan behöva hantera ovissheten om och när seriespelet skulle dra igång gjorde det väldigt svårplanerat. Att hålla alla spelare motiverade under försäsongen har också varit en viktig fråga. En avgörande faktor är att vi faktiskt tränade på under hela tiden. Visst vi tog ett kort break på en vecka men det var i princip allt.
Tror dock att vi gjorde rätt som faktiskt körde på. Vissa klubbar tog några veckor upp till en månads uppehåll och det kan vara svårt att starta om igen efter ett så långt uppehåll.
Med tanke på alla underliga situationer som vi tvingats hantera under året så känns det extra skönt att stå här efter säsongen med en serieseger som kronan på verket.
Det är många som har del i denna serieseger. Först och främst spelarna och tränarna som skall hyllas för en fantastisk prestation. Vi har spelat en jäkligt kul, offensiv och fartfylld fotboll i år. Det klart, smäller man in 56 mål på 11 matcher så är det en stark offensiv som ligger bakom. Sen måste vi hylla föreningen som är en livskraftig förening med en fantastiskt bred verksamhet. Vi har enormt många engagerade ledare som jobbar hårt för föreningens bästa.
Sen måste vi också passa på att tacka alla sponsorer som är väldigt viktiga för oss. Ert stöd är ovärderligt. Vi får passa på att njuta nu ett tag även om arbetet inför nästa säsong redan är igång.
Om vi skall nämna lite om matchen så kan vi inleda med att det kanske inte var frågan om vi skulle vinna denna match utan mer hur många mål som skulle krävas för att säkra seriesegern. Vi visste att Tråvad/Larv mycket väl kunde ösa på mot Järpås.
Det började redan i den 9:e minuten när Erik Fritz tryckte in 1-0 efter en hörna. Därefter rann det på i jämn takt och det stod 5-0 i paus efter mål av Sebastian Eriksson, Jakob Berggren och Hampus Svensson 2.
Då kändes det ganska tryggt men Tråvad/Larv ledde visserligen med 3-1 i puas.
Den andra halvleken blev lite avslagen och även om Benjamin Boström ökade på till 6-0 knappa kvarten in i andra halvlek så kom vi aldrig riktigt igång. Kändes som de flesta gick och väntade på att matchen skulle blåsas av. Nu brändes det trots allt en hel del lägen och det var nästan ett under att det inte rann iväg rejält. Mitt i den andra så skadades Salebys målvakt så det blev ett ganska långt spelavbrott så vår match var 6-7 minuter senare än matchen i Järpås. Samtidigt började Tråvad/Larv att öka på sin ledning och det gick fort också.
Med knappa kvarten kvar så ökade JK10 på till 7-0 när Elias Ohlin förvaltade Benjamin Boströms fina framspelning.
Sista minutrarna så hände kanske inte så mycket och när vi fick besked om att matchen i Järpås var slut så var det några sköna avslutande minutrar där man bara kunde njuta…
När domaren Tomas Bock blåste av matchen så utbröt ett härligt jubel bland JK10-spelarna och även den tillresta publiken.
Det blev sedvanligt kramkalas och guldhattarna åkte på samtidigt som skumpan flödade… SÅÅÅ JÄKLA GÖTT!!!
Spelarna tackade sedan sen tillresta supporterskaran och därefter bar det hem till Jungavallen för dusch och fortsatt firande innan det bar av till Lumber o Karle för segerbankett.
Kan nog lova att det firades hela natten och de flesta somnade nog med ett leende på läpparna…