19:00

Jung/Kvänum 10 IF

Referat

Referat: Edsvära-Norra Vånga FF - Jung/Kvänum 10 IF

Ett härligt derby på Holmavallen mot lokalgrannen ENV FF. Det är matcher som ofta drar uppmärksamheten till sig både publikmässigt men också medialt. Publiken var på plats men lokalpressen och media lyste tyvärr med sin frånvaro.
JK10 rivstartade matchen och innan fem minuter var spelade så hade man vaskat fram två vassa lägen. Först genom Gustav Björk som bröt sig in ifrån högerkanten men skottet smet tätt utanför och därefter Benjamin Boström som kom igenom centralt men en ENV-försvarare bröt i sista stund.
Det var fortsatt JK10 som styrde spelet även om ENV jämnade ut det lite. Efter knappa 20 minuters spel så trodde vi att 1-0 till JK10 skulle komma. Det var ett blixtrande snabbt anfall där Benjamin Boström väggade sig fram till fritt läge centralt vid straffområdeslinjen och avslutade kvickt. Men Johan Lundqvist gjorde en riktigt vass enhandsräddning på Beniz avslut.
ENV jämnade ut spelet mitt i första halvleken och även om man inte skapade några heta lägen så är man luriga på fasta situationer. Man hade ett par hörnor och en del långa inkast men JK10-försvaret var pålästa och vann effektivt luftduellerna.
Det fanns lite heta känslor och det small ganska bra främst under första halvleken. Det kändes som det fanns en del känslor involverade som sig bör i ett riktigt klassiskt ”slättaderby”. Den väldigt duktige domaren Olle Lundberg delade ut ett par varningar som satte nivån för vad som var tillåtet.
I slutet av första halvleken så var det JK10 som fick ett grepp om spelet igen och man hade ett par lägen men avsluten var illa riktade och smet utanför målramen.
Det var mållöst i paus och lite mersmak för JK10 som styrt det mesta av spelet så långt. Tränare Caspersson var trots det mållösa resultatet nöjd med insatsen så långt.
Man pratade i paus om att fortsätta att nöta ner motståndarna och att ENV kommer att tröttna ju längre matchen lider.
I den andra så tar vi över kommandot ganska rejält. Vi trycker ner ENV:s försvarslinje ganska rejält och man hamnar nästan i knät på målvakten Johan Lundqvist. Det leder också till att ENV har väldigt svårt att skapa nåt offensivt.
I den 58:e minuten så kommer också 1-0 till JK10. Det är Oscar Pettersson som lyfter en boll från högerkanten till en ganska fristående Johan Malmgren som tar ner bollen i straffområdet och enkelt placerar in bollen i mål utan chans för Lundqvist i ENV-målet.
Ett ganska logiskt mål sett till spelet så här långt då JK10 varit det klart spelförande laget. Moralen hos ENV-spelarna sjönk sannolikt en del då man slitit hårt för att freda sitt mål.
JK10 tog nu över spelet och i den 66:e minuten så kom även 2-0 när Carl Mann serverades en boll centralt vid straffområdeslinjen och enkelt placerade in bollen förbi en chanslös Lundqvist.
Nu var det JK10 för hela slanten och 3-0 kom i den 70:e minuten när Gustav Björk slet sig loss på vänsterkanten och iskallt placerade in bollen i bortre burgavlen. Ett så långt klart rättvist resultat då ENV inte skapat nånting under andra halvleken.
Sista 20 minutrarna gick till JK10 som skapade en mängd chanser. Det kunde runnit iväg med både 2 och 3 mål ytterligare. Men ett hårt kämpande ENV-försvar och ett par vassa parader av Lundqvist i ENV-målet gjorde att 3-0 stod sig matchtiden ut.
Sammanfattningsvis så var det en övertygande JK10-seger. Även om det målmässigt var jämt i paus så kändes det som en tidsfråga innan målen för JK10 skulle komma.
Det var en riktigt stark stabil insats av hela laget som bäddade för dagens seger. Vår styrka är att trots att det saknas ett par gubbar så kliver andra in och tar över. En extra blomma till 17-årige Mile Bulum som kliver in från start och gör en riktigt bra insats.
Idag så hyllar vi en grymt stabil laginsats. Alla är med och bidrar till resultatet och defensivt så är vi ramstarka. ENV skapade i princip ingenting förutom ett par halvägen.
Närmast väntar ett nytt kommunderby mot Arentorp/Helås FK på lördag den 10:e Juni. Då gäller det att ladda om.

Målen: Johan Malmgren (58), Carl Mann (66), Gustav Björk (70)